מדי כמה זמן רועי ואני צריכים קצת שקט ויציאה מהשגרה. בתוך כל הקלחת הזו שבה רועי עובד במשרה מלאה בהצלת חיי ילדים חמודים, ואני עובדת באכילה ובכתיבה על מה אכלתי, צריך לפעמים לפנות קצת זמן לזוגיות, לחברות, לאהבה. כשרועי שאל אותי אם יש לנו תוכניות לסופשבוע האחרון של דצמבר ואמרתי שלא, הוא כתב לי “דווקא כן יש לנו! נוסעים לתמר וגפן”. יש מצב ששברתי איזה כוס יין מצהלות השמחה שלי.
תמר וגפן הוא שם של הצימר הקבוע שלנו במצפה הילה (תכף מספרת לכם את כל הפרטים), אבל הוא גם שם קוד לסופשבוע של הנאה – טיולים, אוכל טוב, מנוחה, עוד אוכל טוב, טיפוח הזוגיות, קניות ועוד אוכל טוב. יש לנו כבר מסלול די קבוע שאנחנו עושים כשנוסעים לצפון הרחוק, אבל תמיד כיף לגוון ולשמוע על עוד מקומות מדהימים במדינה המושלמת שלנו. מיותר לציין שרוב הלו”ז מורכב בעיקר מאכילה, אבל לפעמים צריך להכניס קצת פעילויות בין לבין כדי לפתח שוב את הרעב עד הזלילה הבאה.
שישי
10:00 יקב בר מאור, בנימניה
באפריל 2018 נחשפנו דרך קבוצת הממליצים הקולינריים שלי בווטסאפ לשני יקבים מדליקים שלא הכרנו – יקב בר מאור ויקב מרגלית, שניהם באזור התעשייה של בנימניה. בעוד ליינות האביב של יקב מרגלית פחות התחברתי, מאוד התרשמנו מהיינות של יקב בר מאור, שהיו חזקים, לא מתחנפים ומאוד מעניינים. היקב לא פתוח בכל סוף שבוע, אבל אפשר לשוחח עם רמי ואולי הוא יסכים לפתוח עבורכם. בחודשים מרץ ואפריל מתקיימות ביקב חגיגות האביב בהן ניתן לבוא בסופי השבוע לטעום מהבציר החדש.
10:30 מאפיית לחם בורקין
בהמלצת חברות אינסטגרמיות, נכנסנו למאפיית לחם בורקין, מאפייה ותיקה מאוד שיושבת ממש ליד יקב בר מאור. המקום היה שוקק חיים ואנשים אכלו ארוחות בוקר, נשנשו מאפים ושתו קפה. אנחנו לקחנו סקונס לדרך משני סוגים – מלוח עם גבינות ואורגנו טרי, ומתוק עם שוקולד ואגוזי פקאן. שניהם היו טעימים ופריכים, ואם אתם באזור יכול להיות נחמד להתחיל פה בקפה ומאפה. לא עצירת חובה, אבל מאוד נחמד ועם אווירה נוסטלגית.

11:00 הטורקיה
כבר מלא זמן שמעתי שאזור פרדס חנה – כרכור מאוד התפתח מבחינה קולינרית. כשעשיתי קצת חיפושים, מצאתי כמה כתבות שכולן המליצו בחום על בורקס בטורקיה. ביודעי שרועי לא חובב בורקסים גדול והסיכוי שאצליח להביא אותו לאכול פחמימה ריקה אינו גבוה, שלחתי לו את הכתבות וחיכיתי לראות מה הוא יגיד. הדבר הראשון שהוא אמר היה – חייבים לאכול בורקס בטורקיה! בנים גידלתי ורוממתי.
הטורקיה שוכנת בצריף תכלכל שבו מטבח קטנצ’יק שמוציא אוכל נפלא. המומחיות של המקום היא הבורקסים – כולם נעשים בעבודת יד, אין בהם חומרים משמרים, חמאה או מרגרינה והשומן היחיד בהם הוא רק השומן שנעזרים בו לפתיחת הבצק. מהבחינה הזו, במילוי הנכון הם מתאימים גם לטבעונים.

אבל גולת הכותרת היא בורקס סביח – בורקס במילוי גבינה / גבינה ומנגולד / תפוח אדמה אשר נחצה לחצי ובו ממלאים חצילים מטוגנים, ירקות טריים, חמוצים, טחינה, חריף ועמבה. הביס מהבורקס הזה הוא כל מה שביס טוב צריך להיות – פריך, שמנוני, חריף, חמוץ, רך ומענג. באמת אחת ההמצאות הטובות שראיתי בתחום אוכל הרחוב.
במקום מגישים גם סלט סביח עם ירקות, חצילים מטוגנים, טחינה, גרגירי חומוס ומלא לימון; חומוס סביח עבודת יד שמגיע חמים עם תוספות משגעות; וכמובן פיתה סביח, שאותה עוד לא דגמתי, אבל מבטיחה שבקרוב.
12:00 המזווה
המזווה היא מעדניה שמתמחה בבשרים מעושנים – את כל הבשרים מכינים במקום והם ללא חומרים משמרים ועשויים ממצרכים טבעיים בלבד. דור כהן, הבעלים של המקום וגם חבר, קיבל אותנו בחיוך והוציא לנו פלטת נקניקים משגעת שכללה רוסטביף נהדר, בייקון טלה, בשר צלעות ועוד. היה תענוג. המקום מגיש גם כריכים נהדרים וגם סלט עם בשר. אני ממליצה להגיע ולקחת את פלטת הנקניקים, שמאפשרת לטעום מכל המגוון הרחב שהמקום מציע.

14:30 צימר תמר וגפן, מצפה הילה
אני לא חובבת צימרים גדולה – הייתי כבר בכמה וכמה צימרים בישראל ותמיד הרגשתי שהחוויה לא מקסימלית. בעולם אנחנו משתדלים כמה שאפשר לישון בצימרים – באיטליה זה agrutorisimo, בצרפת זה chamber d’haute ולפעמים גם Airbnb. אני אוהבת את האפשרות להכיר אנשים שאוהבים את מה שהם עושים, שחוויית האירוח היא בדי.אנ.איי שלהם, אבל אני חושבת שהרבה מהצימרים בישראל חוטאים לעיקר.

כל זה השתנה כשהכרתי את תמר וגפן – צימר יפהפה במצפה הילה בבעלות תמר וירון כהן. בצימר 3 חדרים ששוכנים במבנה חאן עתיק. תמי וירון בנו את הצימרים בעצמם, וחוויית האירוח שלהם הוליסטית ומכילה את כל הדברים הטובים שצריכים להיות בצימר – תחושת בידוד אבל לא בדידות, חדרים מפנקים, מעוצבים בטעם, ניקיון מושלם הכולל חלוקים ריחניים, מצעים רכים ונעלי בית, ארוחת בוקר צבעונית וטרייה שמציעה מגוון רחב של מטעמים ופינוקים רבים אחרים שעושים את כל ההבדל – עוגה חמה בעת ההגעה, מכונת נספרסו, מקרר עמוס במשקאות ובטראפלס עבודת יד, יין שירון מייצר בעצמו ועוד. תוסיפו לזה את הג’קוזי החיצוני שפונה לחורש ירוק, האט טאב רותח שאפשר לשבת בו בכיף גם כשבחוץ קפוא ומארחים מקסימים שהפכו להיות חברים, ויש לכם את המפלט הכי שווה מחיי היומיום.

20:30 בר Kamun, מעלות תרשיחא
הרבה אנשים שאלו אותי איפה אוכלים באזור של הצימר. יש הרבה מסעדות בסביבה, חלקן טובות וחלקן פחות, אבל היות שאנחנו מבלים את כל היום באכילה אנחנו בדרך כלל מחפשים משהו יותר קליל בערב. בר כמון עונה בדיוק על ההגדרה הזו. הבר, שנמצא במעלות תרשיחא (במרחק 10 דקות מהצימר), מייצר לבדו מגוון רחב של בירות טעימות וייחודיות. מבחינת האוכל, המקום מתמחה בפיצות שמוכנות בטאבון שבמקום, אבל אנחנו חובבים גדולים של כריך כמון – פיתה במילוי בשר לבן מוקפץ עם טחינה, וגם של הסלט הטרי שמכיל עשבים מקומיים וגבינת פטה נהדרת. תוסיפו לזה אנשים חמימים, מוזיקה מצוינת ואווירה שמחה, וקיבלתם את הבילוי הלילי המושלם.

שבת
9:30 ארוחת בוקר מפנקת במיוחד בצימר
הארוחה כוללת מנת ביצים טעימה כמו שקשוקה או חביתה, מגוון פנכות עם גבינות, ריבות, חמאה וממרחים, סלט טרי, לחם חם ומאפים מלוחים ומתוקים שתמי מכינה בעצמה. תוסיפו לזה מיץ תפוזים סחוט, מוזלי נהדר ותחושת עושר אדירה – וקיבלתם ארוחת בוקר שלא הייתה מביישת אף בית מלון או צימר בעולם.

12:30 שוק מקומי, מעלות תרשיחא
בכל שבת, גם כשגשום, מתקיים שוק מקסים במעלות תרשיחא שהוא אתר עלייה לרגל מבחינתי. אחרי שעוברים את הדוכנים לממכר בגדים, כלי בית ושאר פיצ’עפקס, מגיעים לחלק המעניין – דוכנים עמוסים ירקות ופירות באיכות מעולה וגם כמה דוכנים שמציעים תוצרת מקומית כגון גבינות, שמן זית, זיתים ותבלינים. ביוני אני מגיעה לשוק כדי לקנות ליצ’י שקליפתו צהבהבה – הוא הליצ’י הכי טעים מבחינתי ויש אותו זמן קצר בלבד בשנה. בחורף אפשר למצוא מיני עשבי ליקוט מדהימים, כרוביות בוהקות וקראנצ’יות וזיתים דפוקים מרים. אל תשכחו להביא אתכם עגלת שוק כדי לשים את כל הקניות.
14:00 חומוס אלחיאט, מעלות תרשיחא
כשיוצאים מהרחוב של השוק ומיד פונים שמאלה, מתקדמים כ-100 מטר ומגיעים לחומוס אלחיאט, שהוא לטעמי החומוס הכי טוב בארץ. המקום הקטן, שקיים כבר הרבה שנים, מתהדר בתפריט קטן אך איכותי של חומוס, משאוושה, תבשילים כמו בורגול ברוטב עגבניות וגם מג’דרה, סלט ירקות עם המון סומק שאי אפשר להפסיק לאכול וגם צ’יפס אלוהי בעבודת יד. אל תשכחו לשאול אם יש תבשיל חצילים ברוטב עגבניות – הוא מדהים, ואם יש לכם עוד מקום, אני ממליצה בחום גם על החציל או הכרובית בטחינה.

15:30 כנאפה ובקלאוות, ממתקי יאסר מדאח, מעיליא
בכניסה למעיליא, ממש למרגלות המרכז המסחרי, שוכנת מאפייה נהדרת שמגישה מיני בקלאוות וכנאפה אגדית. את ההמלצה אני חייבת לחברה אינסטגרמית, ואין ספק שזו הייתה הצלחה כבירה – הכנאפה הייתה טרייה, חמה, רכה ונפלאה. ביס מתוק כדי לסגור את היום לפני הנסיעה הביתה.
עוד המלצות אם אתם באזור
יש עוד המון המלצות נהדרות באזור, חלקן קרובות יותר לצימר וחלקן פחות, אבל רציתי לשתף כדי שכל האפשרויות יהיו פתוחות בפניכם.
מאפיית good bread bakery – המאפייה ששוכנת במעלות תרשיחא פתוחה רק עד שעות הצהריים, כך שאם אתם רוצים להצטייד במאפים צרפתיים ואיטלקיים נפלאים, כדאי מאוד להקדים. אכלנו שם פוקאצ’ה נהדרת עם קישואים וגם דניש ריקוטה ודובדבנים שהיה נהדר.
נדב קינוחים – אין כמעט צפוני שלא מכיר את נדב קינוחים, מאפייה מופלאה שיושבת ברמת ישי. זו תחנה נהדרת לעצור בה בדרך לצפון או בחזרה ממנו, ותמצאו בה לחמים מעולים (אני אוהבת במיוחד את לחם אורז הבר שלהם), פוקאצ’ות מצוינות ועוגות שמרים גבוהות וחלומיות שהן גאוות המקום.
בואכה יודפת – בכניסה ליודפת, ממש ליד יער הקופים, פתחו לפני כמה שנים מרכז מלאכה מקסים שמוקדש כולו ליצרנים מקומיים. במתחם תוכלו למצוא חנות קטנה של המחלבה חלב עם הרוח, אחת המחלבות הטובות בארץ שיושבת בבקעת יודפת ויש לה גבינות מדהימות אך לא זולות; חנות יין ומוצרי עץ שהיא מקום טוב להצטייד בו במתנות; ומעדניית טוטסי, מעדנייה מקסימה שהיא גם חנות בוטיק לממכר מוצרי גלם איכותיים. אם אתם שם, אל תוותרו על הכריכים המדהימים שמכינים במקום – עם נקניקים איכותיים, גבינות, ממרחים ולחם טעים.
מיכאל ביסטרו – אם בכל זאת חשקה נפשכם במסעדה אמיתי כשאתם באזור, כדאי להגיע למיכאל ביסטרו במושב לימן. המסעדה נמצאת במרחק של 25 דקות נסיעה מהצימר, ומתהדרת בתפריט נהדר עם חומרי גלם מקומיים שרקח מיכאל גרטופסקי, מי שאמון גם על התפריט בצ’יקטי התל-אביבית. אם אתם אוכלים שם, ממליצה בחום להתמקד במנות שנעשות בתנור הג’וספר שבמקום.

כל הכבוד על ההמלצות
עשית חשק לטיול בגליל…
דור חבר בלב, איך פיספסתי אותך שם!
הי,
אני נהנית מאד מהבלוג ומההמלצות.
האם אפשר להכנס לקבוצת הוואטצאפ של הממליצים הקולינאריים שלך ?
סיגל
0547235011
היי סיגל,
שמחה ממש שאת נהנית מהבלוג!
הקבוצה כבר לא פעילה. חג שמח!